-Tid till det som betyder något

Förskolor

I min dotters förskola får vi föräldrar meddelanden från de anställda på gula post-it-lappar som hänger på barnens krokar.
(Om de inte fallit ner på golvet)

-"Ida har slut våtservetter" eller "Ida saknar gummistövlar" eller "Kom ihåg friluftsdag i morgon, då måste alla ha med sig sittunderlag och reflexväst!"

 

Fyra standardtavlor:

VECKOPLAN I KAPPRUMMET

En anslagstavla i kapprummet är mycket mer överskådlig. En tavla där alla barn på avdelningen har sin egen kolumn där personalen kan skriva in meddelanden till föräldrarna. Det blir naturligt att ta en titt på vad som skrivits varje dag.

 

NÄRVAROTAVLA

"Vem är här och vem har gått hem?". På förskolan har man ofta en närvarolista. Ofta är det ett papper som lätt tappas bort. Jag har själv varit med om det flera gånger när jag kommer för att hämta min son: "Vart ligger närvarolistan idag?". En närvarotavla som hänger på väggen, där var och en av eleverna har en egen kolumn, är översiktlig. Föräldrarna sätter ett kryss när barnet kommer och ett kryss när barnet hämtas.

 

PERSONALTAVLA


På en förskola är det många i personalen och många jobbar skift. En tavla på personalrummet håller ordning på vem som jobbar, Vad som är planerat under veckan och vilka oppgifter personalen har.
 

 

VECKANS MENY PÅ KYLSKÅPET


Planerar man veckans meny noggrant räcker det att handla en gång i veckan och därmed sparar man mycket tid. Med denna magnetiska tavlan på kylskåpet kan också personalen och föräldrarna följa med på vad som serveras på förskolan eller skolan under veckan. I marginalen till höger kan man skriva upp t ex vilka av barnen som har allergier, inköpslista, recept mm. Man skriver på tavlan med vit whiteboardpenna som man lätt suddar bort när veckan är slut.

 

Speciella önskemål? -Ja, tack!

Veckoplan i kapprummet, personaltavla, magnettavla till kylskåpet och närvarotavlan är standardtavlor. Här fyller du i namnet på förskolan/skolan och bestämmer antal kolumner efter hur många barn ni har på avdelningen. Du kan välja storlek, typsnitt och färger på tavlan. Du skickar ett mail med dina önskemål till post@veckoplan.se.

Har din förskola eller skola speciella önskemål för en unik tavla har vi duktiga grafiska designers som kan hjälpa dig. Den tjänsten kostar 1000 kr extra. Du skickar ett mail med dina önskemål till post@veckoplan.se, sen tar en av våra grafiska designers som designar tavlan precis som ni vill ha den.

Med vänlig hälsning från Siri, Ukeplan och Veckoplans grundare

Se vårt galleri för bilder av några förksoleplaner vi har gjort till några av våra kunder härTill Galleri
Möt oss på: